Tipy na vianočné darčeky

Už sme si mohli zvyknúť, že čas je neúprosný a uteká rýchlejšie, než si koľkokrát stačíme uvedomiť. A aj preto tu máme čo nevidieť opäť Vianoce. Čas splnených prianí, nezabudnuteľnej atmosféry i krásnych rodinných stretnutí. Nie je sa tak čomu diviť, že Vianoce patria k najobľúbenejším sviatkom v roku. A pretože k tomuto času patria samozrejme aj darčeky, máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vašich blízkych potešia nielen v čase vianočnom.

Tipy na vanocni darky blog olivie 3

  • Vianoce - tradičné sviatky s jedinečnou atmosférou

Vianoce sú v kresťanskej tradícii oslavou narodenia Ježiša Krista. Spája sa k nim najrôznejšie tradície, medzi ktoré patrí hlavne vianočný stromček, rozdávanie darčekov, pečenie vianočných cukroviniek, betlehem, koledy, imelo aj liatie olova. Vianoce oslavuje každý síce po svojom, ale jedno máme všetci spoločné, milujeme ich jedinečnú atmosféru. Aj preto im hovoríme sviatky pokoja a mieru, čo sa snažíme vo vianočnom čase maximálne dodržiavať.

Príprava na vianočné sviatky začína už adventom, ktorý má názov podľa latinského adventus (príchod), teda narodenia Ježiša Krista a jedná sa o obdobie štyroch nedeľ pred vianočnými sviatkami. Už v tomto čase začíname naplno nasávať tú pravú atmosféru a vôňu všemožných vianočných lákadiel. Zapaľujeme adventný veniec, ktorý zdobia štyri sviečky, a pomaly finišujeme s nakupovaním darčekov.

Doba adventná končí západom slnka na Štedrý deň, ktorý pripadá na 24. decembra. Nasleduje ho Boží hod vianočný, 26. decembra je potom sviatok svätého Štefana, 1. januára Nový rok a celé vianočné obdobie uzatvára 6. januára sviatok Troch kráľov. Vianoce sa oslavujú takmer po celom svete a vždy sú časom očakávania, upokojenia a vzájomného zblíženia. Sú síce každý rok, ale vždy sú jedinečné, a to nielen vďaka darčekom, ktorými sa snažíme urobiť našim blízkym radosť.

  • Prečo darovať strieborný šperk?

K Vianociam patria darčeky, na ktoré sa všetci zakaždým tešíme. Nie je pritom nijako dôležité, koľko je nám rokov, vždy sme plní očakávania, čo nájdeme pod vianočným stromčekom. A práve jedným z najobľúbenejších darčekov je šperk. Jeho kúzlo už mnoho rokov patrí k atmosfére Vianoc a je pozornosťou, ktorá vždy poteší každého, komu ho darujete. Veľkej obľube sa tešia hlavne strieborné šperky, ktoré sú maximálne dostupné, krásne a pri správnej starostlivosti vydržia mnoho rokov. Pokiaľ si ale nie ste istí, máme pre vás niekoľko dôvodov, ktoré vám pomôžu rozhodovanie uľahčiť.

  1. Láska kvitne vďaka každému šperku – šperky sa dávajú k narodeninám, sviatkom, k výročiam, zásnubám, spájajú partnerov pri obrade a častokrát sa darujú aj len tak. Sú synonymom lásky, a preto určite patria aj pod vianočný stromček.
  2. Šperky pripomínajú krásne okamihy – šperky sú nielen darčekom, ktorý poteší, ale hlavne vždy pripomenie kúzlo okamihu, kedy bol darovaný. Hodí sa tak pre významné dni, ale súčasne aj všetky ostatné, z ktorých razom urobia moment, na ktorý potom môžeme spomínať.
  3. Šperky sú symbolom Vianoc – strieborné šperky môžu mať prakticky akúkoľvek podobu. Či už sú to kvety, najrôznejšie symboly, zvieratká, ale aj vianočné motívy. Veľkej obľube sa tešia hlavne strieborní anjelikovia, ktorí sú skutočným symbolom Vianoc av podobe šperkov chránia svojho nositeľa po mnoho rokov.
  4. Poteší mužov aj ženy - kúpa a následné darovanie šperkov je zakaždým trefa do čierneho. Milujú ich mamičky, dojímajú babičky, potešia dcéry aj vnučky. Nesmieme zabúdať ani na pánov, ktorí si vo svete šperkov tiež dokážu prísť na svoje. Aj im určite urobíte radosť, keď im napríklad práve na Vianoce kúpite napríklad strieborný náramok, náhrdelník alebo prstienok.
  5. Šperky sú úžasný módny doplnok v každom ročnom období - šperky majú za úlohu krášliť. Vyzerajú úchvatne na ruke, krku, členku aj v uchu. Dajú sa nosiť kamkoľvek a kedykoľvek a vždy budia pozornosť a zvyšujú sebavedomie.
  6. Strieborné šperky nikdy neurazia, ale práve naopak – keď niekomu kupujeme darček, máme najväčšiu starosť, či dotyčnému urobí radosť. Táto obava pri strieborných šperkoch ale nie je potrebná, pretože šperk nikdy neurazí. A cez Vianoce je jeho kúzlo ešte väčšie.

Tipy na vanocni darky blog olivie 2

  • Šperk ako vianočný darček pre ženu

Ženy, ženy a zase tie ženy. Kde by sme bez nich vlastne boli? Každý vianočný deň, okamih aj minúta je doslova v ich réžii. Starajú sa o to, aby bolo všetko upratané, upravené, voňavé, nakúpené, zabalené, napečené a Vianoce boli čo možno najdokonalejšie. A aj to je jeden z dôvodov, prečo by práve ony mali pod stromčekom nájsť darček, ktorý im vykúzli úsmev na tvári. A aké darčeky ženy milujú? Samozrejme, sú to šperky.

  • Šperk pre mamičku alebo babičku

Kupovať šperky mamičkám alebo babičkám je radosť. Keďže to sú ženy, ktoré nás bezhranične milujú, poteší ich akýkoľvek darček v podobe šperku. Špeciálne pre nich sa hodia naše strieborné šperky s anjelmi. Sú vhodné pre ženy v každom veku, nevychádzajú nikdy z módy a súčasne fungujú ako talizman, ktorý mamičky aj babičky chránia na každom kroku. Okrem anjelských šperkov môžete na Vianoce týmto výnimočným ženám darovať šperky s motívom nekonečna. Často ich u nás kupujú muži, ktorí chcú ženám prejaviť nekonečnú lásku, vernosť a oddanosť. Ale nie je to pravidlo. Tieto mimoriadne e obľúbené šperky môžu darovať aj dcéry mamičkám aj vnučkám babičkám. Sme si istí, že im urobia obrovskú radosť.

  • Šperk pre manželku alebo priateľku

Splniť očakávania partneriek práve pod vianočným stromčekom nemusí byť niekedy jednoduché. Aj preto muži často volia šperky, pretože sú stávkou na istotu. Manželke môžete urobiť radosť napríklad strieborným prsteňom s krásnym srdiečkom, ktorý jej bude stále pripomínať, ako veľmi vám na nej záleží. Navyše motív srdca nájdete aj na ďalších našich klenotoch ako sú náhrdelníky, náušnice aj náramky, takže fantázii sa medze naozaj nekladú. Stačí si iba vybrať.

Chcete Vianoce využiť aj ako ideálnu možnosť vyjadriť svoje city a požiadať priateľku o ruku? Vianočný čas je pre tieto udalosti ako stvorený a veľa pánov ho na túto príležitosť využíva. Dokonalá atmosféra, ideálny moment a kúzlo okamihu dokáže zázraky, môžete nám veriť. Teraz už len vybrať dokonalý zásnubný prstienok. Naše strieborné zásnubné prstene so zirkónom alebo kryštálom Swarovski už boli svedkami mnohých ÁNO. Sú totiž naozaj krásne a pripravené vám pomôcť absolvovať tento nezabudnuteľný moment, na ktorý budete vždy spomínať.

  • Šperk pre sestru alebo kamarátku

Počas vianočných sviatkov by sme mali myslieť na všetky ženy, ktoré nám sú blízke. Lámete si hlavu tým, čo kúpiť sestre, kamarátke alebo napríklad kolegyni v práci? Aj na túto otázku existuje ľahká odpoveď. Aj im urobte radosť šperkom. Milo ich prekvapíte a máte takmer stopercentnú istotu, že budú nadšené. Napríklad v našej kategórii strieborných náušníc určite nájdete tie pravé. Alebo sa nechajte inšpirovať vianočnou atmosférou a darujte im prekrásne strieborné šperky s motívom snehových vločiek.

  • Šperk pre dcéru alebo vnučku

O dcérach a vnučkách sa dá povedať, že sú to také rodinné poklady. Nech už sú akokoľvek staré, chceme im splniť všetky priania. A aj v tomto prípade sa ponúka skvelá varianta darčeka v podobe šperku. Pokiaľ ešte vaša malá princezná nedovŕšila veku 3 rokov, kúpte jej naše náušnice, ktoré sú vhodné aj pre bábätká. V tomto prípade odporúčame zvoliť náušnice so zapínaním na brizúru. Tento typ náušníc má zapínanie spredu a brizúrka/háčik sa zasúva do očka na prednej strane náušnice. Zapínanie na brizúre je veľmi bezpečné a praktické, dobre sa nasadzuje a dieťa si ich ľahko nerozopne. Také náušnice je možné nosiť v závislosti od veľkosti ušká od 3 mesiacov až do cca 6 rokov. Prípadne môžete zvoliť aj detské náušnice so zapínaním na skrutku, ktoré patria vôbec medzi najbezpečnejšie zapínanie. Je ideálny pre malé dievčatká až do veku 10 rokov.

Ako vianočný darček pre dcéry aj vnučky sa osvedčili aj naše strieborné retiazky s príveskom. Prívesky môžete zvoliť v tvare srdiečka, kvietky, najrôznejších zvieratiek, ale dajú sa tiež kúpiť retiazky aj bez príveskov. Pokiaľ je vo vašej rodine už dospelejšia slečna, čo jej tak darovať niektoré z našich elegantnejších náušníc. Už veľa rokov sú obľúbené kruhy rôznych veľkostí alebo napríklad visiace náušnice.

  • Najobľúbenejšie šperky pre mamičky a babičky:
  • Šperk ako vianočný darček pre mužov

Aj u mužov sú vianočné sviatky obľúbené. Je síce pravda, že ich neprežívajú v takom veľkom strese, ako ženy, ale dokážu si ich patrične užiť. Vždy sa tešia hlavne na veľké porcie dobrého jedla a pohodovú atmosféru, ktorá Vianoce sprevádza. A samozrejme sa tešia aj na darčeky, bez ktorých by tieto sviatky neboli kompletné. Ale vždy sa ponúka otázka, aký darček muži kúpiť. Čím urobiť radosť a splniť jeho očakávania? Možno vás odpoveď prekvapí, ale aj muži radi dostávajú šperky.

  • Šperk pre otecka alebo dedka

Otec je prvý významný muž v živote ženy. Je vzorom, hrdinom, oporou a nenahraditeľnou osobnosťou. Aj deduškovia majú v srdci nezastupiteľnú úlohu, ktorú plnia s radosťou a láskou. Odovzdávajú nám svoje skúsenosti, nesnažia sa nás nijako vychovávať, ale byť vždy blízko, keď ich potrebujeme. A nielen z týchto dôvodov si obaja títo dôležití muži zaslúžia vianočný darček, ktorý im bude stále pripomínať, ako veľmi ich máme radi. Ako vianočný darček pre oteckov i deduškov sa hodí strieborné náramky. Na ruke vyzerajú veľmi pôsobivo, nijako neprekážajú, a napriek tomu sú neprehliadnuteľné. Môžete si vybrať z úplne jednoduchých povrázkových náramkov alebo napríklad zvoliť obľúbené korálkové i luxusné strieborné, ktoré sa hodia práve na Vianoce.

  • Šperk pre manžela alebo priateľa

Na darčeku pre manžela alebo priateľa si ženy dávajú maximálne záležať. Chcú partnera ohromiť, potešiť, možno aj dojať a zaobstarať mu darček, ktorý mu pripomenie, akú veľkú lásku k nemu cítia. A čo dokáže lepšie vyjadriť lásku ako šperk? Na Vianoce sa hodia strieborné náramky, ktoré patria medzi mužmi k veľmi populárnym a tiež prstene. Možno vás to prekvapilo, ale prstene už dávno nepatria iba na ruky žien. Aj u mužov sú obľúbené a radi ich nosia. A tým nemyslíme iba prstene snubné. U nás si môžete vybrať z pánskych prsteňov s kamienkom aj bez, a pokiaľ si nebudete vedieť rady s tým, ako zmerať správnu veľkosť, radi vám pomôžeme. Na vás potom už je len prekvapiť svojho manžela alebo priateľa krásnym a originálnym vianočným darčekom.

  • Šperk pre brata alebo kamaráta

Na Vianoce myslíme nielen na to, ako ude lat radosť rodine, ale aj každému, kto je nášmu srdcu blízky. Preto vyberáme darčeky nielen pre rodičov, starých rodičov, súrodencov, ale súčasne aj pre kamarátov alebo kolegov v práci. Neviete, ako potešiť svojho brata? Lámete si hlavu tým, aký darček kúpiť kamarátovi alebo kolegovi? Čo tak zvoliť strieborný náhrdelník, ktorý mu bude robiť radosť mnoho rokov? Náhrdelníky totiž patria k vôbec najobľúbenejším šperkom medzi mužmi a vy ho navyše môžete kúpiť s originálnym príveskom. Alebo stavte na osvedčené darčeky a kúpte strieborný náramok. Obe tieto varianty sú výbornou voľbou a potešia nejedného muža. Stačí len vybrať ten pravý.

  • Šperk pre syna alebo vnuka

Radi hovoríme, že medzi najväčšie výhody šperkov patrí, že sa dajú darovať komukoľvek a vždy oslavujú úspech. Je jedno, či sa jedná o mužov, ženy, chlapcov alebo dievčatá, darček je to dokonalý. Takže ak váhate, čo darovať svojmu synovi alebo vnukovi, opäť vám poradíme šperk. Nie je dôležité, ako je syn alebo vnuk starý, šperk môžete zvoliť s ohľadom na vek aj na vkus. Vyberte si napríklad z našich strieborných retiazok, ktoré vynikajú na pánskom krku, či už sa schovávajú pod tričkom, košeľou, sakom alebo napríklad montérkami. A ak chcete zaujať, doplňte retiazku príveskom, vďaka ktorému bude darček ešte zaujímavejší. Prívesok je žiadaný módny doplnok a ponúka nespočet možností. Medzi obľúbené strieborné prívesky určite patria kríže, počiatočné písmená vlastného mena alebo mená blízkeho človeka, ale aj rôzne amulety.

  • Nejoblíbenější šperky pro pány:
  • V čom darovať šperk

Konkrétny šperk na Vianoce už máte vybraný a premýšľate, v čom ho darovať? Aj v tomto prípade sme pripravení vám pomôcť. Všetky naše šperky odosielame v krásnej a elegantnej darčekovej krabičke s logom OLIVIE, takže nič nebráni tomu, aby ste šperk iba položili pod vianočný stromček alebo v pravý okamih vybrali z vrecka. Pretože si veľmi vážime vašu dôveru a sme radi, že pre takto významné sviatky volíte práve náš obchod, tak je táto darčeková krabička od nás samozrejme zadarmo.

Ak si chcete ale vybrať podľa svojho vkusu, je k šperkom možné zakúpiť niektorú z našich špeciálnych darčekových škatuliek s motívmi. Ponúkame klasické zamatové krabičky, krabičky v tvare ruže, lienky, srdiečka a rôznych zvieratiek. A pretože Vianoce tiež musia mať svoj motív, môžete zvoliť aj darčekovú krabičku v tvare vianočného medvedíka, vianočného stromčeka aj napríklad snehuliaka.

Či už sa spýtate detí alebo dospelých, aké sviatky majú najradšej, väčšinou zaznejú Vianoce. U detí je to dané darčeky, kvôli ktorým mnohokrát nemôžu dospať a u nás dospelých je to vlastne rovnaké. Aj keď si to niekedy možno nepriznáme, aj my sa tešíme, čím nás naši blízki pod vianočným stromčekom prekvapia. Kúzlo Vianoc je totiž jedinečné a atmosféra, ktorá sviatky sprevádza, strhne jednoducho každého.

Ľahko sa tak hovorí, nestresujte sa nákupom darčekov, ale všetci vieme, že sa to nedá. Chceme vidieť radosť v očiach po rozbalení jednotlivých balíčkov a počuť radosť, kedy darček blízki uvidia. Aj z toho dôvodu vám vždy odporúčame darovať šperk, pretože je to osvedčený darček a iba málokedy sa stane, že by niekoho nepotešil. A hovoríme z dlhoročnej skúsenosti, pretože množstvo našich zákazníkov kupuje šperky práve ako dary.

Tipy na vanocni darky blog olivie 1

Veľa ľudí si myslí, že šperky sú ideálnym darčekom iba pre ženy, ale to je veľký omyl. Áno, pravdou samozrejme je, že ženy a šperky patria k sebe, ale aj k mužom. A z toho dôvodu sú Vianoce skvelým sviatkom, kedy im taký šperk darovať. Darčekov sa dá síce zaobstarať celý rad, ale veríme, že s nami budete súhlasiť, že žiadny darček v sebe neuchováva taký význam, ako šperk. Neobnosí sa a ani nevyjde z módy, ako značkové oblečenie. Nedôjde, ako luxusný parfém, ani ho nezjeme, ako najchutnejšiu čokoládu. A podobných príkladov by sme mohli uviesť mnoho, pretože šperky sú vo svojich hodnotách prakticky bezkonkurenčné.

Až sa teda pustíte do nakupovania vianočných darčekov, zbytočne sa nestresujte a radšej rovno kúpte šperk. Darujete tak krásu, módny doplnok, spomienku, pripomienku a súčasne aj nevyčísliteľnú hodnotu. Nič totiž nedokáže tak intenzívne, a pritom nenútene dokazovať, ako vám na dotyčnom človeku záleží.