Zážitkové darčeky: 5 tipov na romantické i adrenalínové darčeky

Zážitkové darčeky OLIVIE SK

Aj napriek tomu, že materiálne darčeky sú skvelé a je veľká radosť je rozbaľovať z darčekových balení, tak v niektorých prípadoch a pre niektorých našich blízkych je vhodnejšie je obdarovať darčekom, s ktorým niečo zažijú, prípadne sa dobre pobaví.

Existuje mnoho lekcií, kurzov, wellness alebo dobrodružných výprav, ktoré môžete pod stromček darovať, my sme sa však rozhodli, že vám dáme inšpiráciu na 5 zážitkových darčekov, ktoré si môže dovoliť každý!

  • Škola šmyku

Darček skôr pre mužov, ktorý môže byť zábavný, náučný a samozrejme preventívny. Po škole šmyku budete vedieť, ako sa v nebezpečnej situácii zachovať a ako správne reagovať. Nezáleží, či ste vodič začiatočník alebo profesionál s rokmi skúseností, pretože kurz je určený pre každého. Škola sa delí na teoretickú časť, kde si prejdete problém pri riadení, a praktickú časť, kde si vyskúšate jazdu na špeciálnych klzných plochách vo svojom aute. Ceny sa pohybujú okolo 90 €.

  • Tandemový zoskok

Hovoríte si, že sa ničoho nebojíte? A čo takto voľný pád z 1 500 m? Znie to desivo, padať z takej výšky ohromnou rýchlosťou, ale nebojte, nebudete na to sami. Padať budete spoločne s profesionálmi, ktorí vedia, čo robia a majú mraky skúseností. Tandemový zoskok je dokonalý darček pre každého milovníka adrenalínových športov. Nemusíte sa báť toho, že idete do neznáma. Pred samotným skokom samozrejme prejde povinné školenia a príprava. Jedná sa o jeden z darčekov, ktoré sa pohybujú vo vyššej cenovej kategórii. Ceny sa pohybujú okolo 180 - 200 €.

  • Kurz prípravy sushi

Milujú vaši blízki japonskú kuchyňu, najmä sushi a vždy hovorí o tom, že by si ho chceli urobiť aj doma, ale neviedia, ako na to? V tomto kurze sa nielen naučíte, ako robiť správne sushi, ale svoj výtvor môžete po skončení zjesť! Sushimajster vám prezradí tie najlepšie tipy na sushi recepty, poradí vám, aké omáčky sa hodí na namáčanie a čo nesmie chýbať pri servírovaní. Kurz trvá 2 - 4 hodiny a cena je približne 50 € za osobu.

  • Degustácia vína

Doprajte milovníkovi vína perfektný zážitok pri ochutnávke vín. Poukazy platí viac ako 6 mesiacov, teda je možné si zarezervovať určitý dátum, pozvať svojich blízkych priateľov či rodinu a okrem ochutnávky vína si tiež pozrieť miesta, kde vznikajú tie najlepšie vína. Prípitok, degustácia, občerstvenie a prehliadka vinárstva, aneb ako dokonale stráviť svoj deň! Cena je okolo 100+ € podľa osôb.

  • Private chef - kuchár do domu

Krásny večer, dobré jedlo, romantická atmosféra, a to ste dokonca nemuseli variť! Ako to? Žiadny stres z nakupovania, varenia, úspory času, pretože váš domov navštívi profesionálny osobný chef, ktorý sa o všetko postará. Obdarovaní si tak len užijú svoj večer a úžasné jedlo. Cena sa pohybuje okolo 120 - 130 € pre 2 osoby.