Wet spots - estetická chyba u sviečok

Kúpili ste si krásnu vonnú sviečku, ale všimli ste si malých fliačikov, ktoré vám kazia celkový dojem z nákupu? Ide o takzvané wet spots.

Možno si hovoríte, že už ste si za život kúpili mnoho vonných sviečok a všetky boli krásne hladké, bez akýchkoľvek vád. Je to prevažne z toho dôvodu, že do sviečok sa pridáva rôzna chémia a aditíva, ktoré vám síce zaručia krásny vzhľad, ale po zapálení rozhodne nie je žiadna sranda tieto výpary vdychovať. Sviečky od nás sú však čisto na prírodnej báze, a preto sa môže ľahká vada na kráse sem tam vyskytnúť.

  • Čo sú to wet spots?

Tieto mokré škvrny vznikajú na základe nepravidelného tuhnutia vosku. Pri tvorbe týchto sviečok je totiž potrebné dokonalé prostredie, ktoré sa nie vždy podarí, a preto môžu tieto škvrny vzniknúť. Pri tvorbe sviečok je potrebné mať ideálne pracovné prostredie (rovnaká teplota vosku, poháre aj prostredie), ktoré sa nie vždy podarí. Jedná sa o jav, ktorý sa stane začiatočníkom, ale aj profesionálnym sviečkarom

  • Ako minimalizovať škody?

Najjednoduchším spôsobom, ako sa zbaviť týchto mokrých fľakov je zahriatie pohára, napríklad pomocou teplovzdušnej pištole alebo fénu. Teplovzdušnou pištoľou pohár zahrejete na mieste, kde je škvrna, a to by malo umožniť vosku znova priľnúť. Dávajte si najmä pozor na to, aby ste vosk nezahrievali príliš dlho.

Ďalším spôsobom môže byť, že do misky nalejete teplú vodu (nie horúcu) a do nej sviečku vložíte. Akonáhle sa vosk trochu rozpustí, môžete škvrny trochu uhladiť.

Je teda potrebné mať naozaj na pamäti, že sa jedná iba o malú estetickú vadu, ktorá nijako neovplyvňuje sviečku. Malá estetická vada za cenu zdravia sviečky aj vás. 

Preskúmajte celú ponuku sviečok

Sviečky