Vrstvenie šperkov

  • Ako najlepšie vrstviť šperky? S tým vám pomôže tento článok.

Našťastie máme v móde veľa možností, takže nie je potrebné vracať sa k zavedeným konvenciám. A našťastie to platí aj pre nosenie šperkov. Predtým existovali nepísané pravidlá, kde jedna retiazka dopĺňala iba jeden náramok v rovnakej farbe. Tento čas však už neplatí a šperky je možné kombinovať rôznymi spôsobmi. Aký je však najlepší spôsob, ako vrstviť šperky tak, aby výsledok nebol pochmúrny a oslňoval vaše okolie?

Prakticky akýkoľvek druh šperku môže byť vrstvený, ale vždy je lepšie zamerať sa len na jeden druh. Krásne vyzerajú vrstvené náramky, náhrdelníky, náušnice a prstene. Nemusíte sa obmedzovať, pretože môžete kombinovať rôzne tvary, štýly a farby. V minulosti platilo, že rôzne druhy kovov jednoducho nepatria k sebe a tí, ktorí sa odvážili odchýliť týmto smerom, boli okamžite odsúdení na najväčšie módne faux pas. Dnes to už tak nie je a jednotlivé kombinácie naopak vyzerajú veľmi zaujímavo a priťahujú chvályhodné pohľady z okolia.

  • Ako vrstviť náhrdelníky / retiazky

V každom prípade sú najobľúbenejšími šperkami v prípade vrstvenia retiazky. Niekoľko z nich môže byť vrstvených a môžu mať rôzne dĺžky a zdobiť ich zaujímavými príveskami. Vždy je najlepšie kombinovať reťaze rôznych dĺžok. Môžete začať s úplne jemnou retiazkou s obľúbeným príveskom a postupne pridávať ďalšie. Majte na pamäti, že reťaze by sa nemali navzájom prekrývať. Je tiež dobré prispôsobiť tomu oblečenie, pretože to je jediný spôsob, ako vaše vrstvené náhrdelníky vyniknú najlepšie. Oblečte si vestu, tričko alebo sveter s výstrihom do V a uvidíte, ako vám tieto šperky krásne ovládnu krk.

Ale ak stále neviete, ako najlepšie kombinovať reťaze, vždy stavte na svoju intuíciu. Vrstvenie naozaj nie je raketová veda a konečný výsledok sa vám musí páčiť. Časy sú v tomto ohľade veľmi zhovievavé, takže sa nie je čoho obávať. Ak ešte len začínate, skúste si vybrať iba jemnejšie retiazky rôznych dĺžok a experimentujte s farbami. Pridajte k nim svoje obľúbené kúzla a uvidíte, ako budete spokojní s konečným výsledkom. Obľúbeným variantom sú aj náhrdelníky, kde sú retiazky priamo spojené. Existujú dva alebo tri z nich spojené jedným prepínačom, ale vyzerajú, akoby boli oddelené.

Google 1200x628 (+blank)-2

Šperky z fotografie

 

  • Vrstvenie prstenov

Aj v prípade prstenov je možné predstavivosť využiť na maximum. Predtým bola ženská ruka zvyčajne zdobená iba snubným prsteňom, potom aj zásnubným prsteňom a postupne pribúdali ďalšie. Ale keď hovoríme o vrstvení prstenov, máme na mysli spojenie jednotlivých prstenov tak, aby do seba na prvý pohľad zapadli. Takže sa nebojte ukázať rôzne druhy pekne spolu a dať vzniknúť neprehliadnuteľným kombináciám. Ale ako urobiť výsledok dokonalým?

Vrstvenie krúžkov nepodlieha žiadnym pravidlám. Jednoducho noste to, čo sa vám páči. Môžete nosiť viac prsteňov na jednom prste, tiež len na jednej ruke, alebo vytvoriť zaujímavé kombinácie pre obe ruky. Napríklad jemné prsteně rôznych farieb na jednom prste vyzerajú veľmi zaujímavo, ale aj vtedy, ak sú zdobené kameňmi rôznych veľkostí. Peknou kombináciou sú aj prstene rôznych šírok a farieb kamienkov. Nemusíte sa obávať, že výsledok nebude originálny. Naopak, skúšajte, kombinujte a vytvárajte štýly podľa svojich predstáv. Uvidíte, že sa vám bude páčiť vrstvenie krúžkov.

Google 1200x628 (+blank)

 Šperky z fotografie

 

  • Vrstvenie náušníc

Vrstvenie náušníc nie je novým trendom. U niektorých žien sme si už všimli, že len jedna dierka v uchu im nestačí. Spravidla dopĺňali jednu väčšiu náušnicu množstvom menších a neskôr sa móda vrstvenia náušníc rozvinula ešte viac. Viac vidíme v ušiach náušnice rôznych veľkostí, nepravidelných tvarov, s kameňmi a bez nich a v rôznych farbách. Jednoduché krúžky alebo kôstky na skrutku či kôstky na puzetu usporiadané jeden po druhom podľa veľkosti sa tiež skvele hodia na zladenie. Čas sa posúva dopredu a vrstvenie náušníc sa celkom jednoducho stáva niečím, čo dokonale očarí a zvýrazní vašu tvár.

Ale ak nie ste jedným z tých, ktorí si chcú nechať prepichnúť uši kvôli módnemu trendu, upokojíme vás. Skvelou možnosťou je takzvaný Ear cuff, čo sú náušnice, ktoré sa dajú nosiť na ušnici bez toho, aby ste ju museli prepichnúť. Môžete ľahko zistiť, či vám vrstvenie náušníc vyhovuje a nemusíte podstúpiť vôbec nič. Aj pri vrstvení náušníc nezabudnite, že konečný výsledok vždy závisí od vás a vášho vkusu.

Google 1200x628 (+blank)-3

Šperky z fotografie

  • Vrstvenie náramkov

Ak si niečo vyžaduje vrstvenie, sú to náramky. S týmto druhom šperkov si určite prídete na svoje. Aj keď hlavnou vecou je nasledovať rozum, ale inak na vás nečakajú žiadne obmedzenia. Kombinujte náramky tenké, širšie, korálkové, strieborné, kožené a vychutnajte si pohľad na nápaditý výsledok. Nemusíte sa obmedzovať v počte (ale nič sa nedávystrihnúť) alebo štýle. Najlepšie je začať s tromi náramkami a postupne ich meniť a dopĺňať podľa nálady a oblečenia, ktoré máte na sebe. Nechajte jednotlivé náramky na ruke vyniknúť a v spojení s ostatnými podčiarknite ich jedinečnosť.

Aj keď známe pravidlo hovorí, že menej je niekedy viac, pri vrstvení náramkov ho doslova nemusíte dodržiavať. Áno, neznamená to, že vaše ruky nebudú ani viditeľné pod záplavou náramkov, ale pár kúskov na ruke vám bude veľmi vyhovovať. Môžete si tiež často všimnúť, že ženy aj muži nosia náramky na tej istej ruke a sledujú súčasne. Je to veľmi diskutovaná téma a niekto tvrdí, že hodinky a náramky na jednej strane nepatria a druhá tvrdí opak. Podľa nášho názoru je to na každom. Ak sa vám táto kombinácia páči, prečo nie? Koniec koncov, ak harmonizujete oboje a táto kombinácia vám nebude nijako brániť, je to určite v poriadku. Každý má svoj vlastný štýl a to je jediné a základné pravidlo nielen pri nosení šperkov.

  • Vrstvenie kovov / farieb

Ak milujete aj šperky, vo svojej zbierke zvyčajne nájdete niekoľko druhov kovov. Predtým existovala v tomto ohľade len jedna možnosť, a to, že kombinovanie nie je v žiadnom prípade prípustné. Ale ako sme už spomenuli, našťastie to tak dnes už nie je, takže sa nebojte spojiť kúsky dohromady. Vrstvenie je skvelé na kombinovanie neželezných kovov. Existuje veľa možností, pretože môžete nápadito kombinovať nielen striebro, zlato, platinu, ale aj šperky a môžete tiež spojiť šperky z dreva alebo látky.

Požadované kombinácie vrstvenia však zvyčajne zahŕňajú striebro a zlato. Sú to najobľúbenejšie drahé kovy a vo vzájomnej súvislosti vyzerajú veľmi dobre. Ak sa ich tiež rozhodnete vrstviť, nezabudnite, že jemné šperky vyzerajú najlepšie v tomto variante kovov. Striebro a zlato sú krásne a drahé kovy, takže nie je potrebné na ne upozorňovať ešte viac príliš výraznými vzormi alebo farebnými príveskami. Pri vrstvení stavte na jednoduchosť a pripojte jednoduché retiazky alebo náramky, vďaka ktorým budete stále nezameniteľní.

  • Je potrebné vyhnúť sa vrstveniu niečoho?

Áno a nie. Vrstvenie šperkov nie je raketová veda, ale stále je dobré dávať si pozor na niektoré maličkosti. Ak máte záujem o vrstvenie, vždy je vhodné zamerať sa na jeden typ šperku. Milujete prstene? Nie je nič jednoduchšie, ako si ich vybrať na vrstvenie. Radi nosíte náramky? Vezmite si ich niekoľko a doladte svoj outfit k dokonalosti. Nikdy nevrstvte všetko naraz. Ak už máte na krku viac retiazok, jedna náušnica vám určite bude stačiť do ucha. Nič by sa nemalo preháňať a to platí aj pre samotné vrstvenie. Ak vrstvíte viac šperkov naraz, ľahko sa môže stať, že celkový dojem bude prehnaný a nesplní svoj účel.

Pamätajte, že vrstvenie šperkov nie je len ženským koníčkom. Dokonca aj muži sa radi zdobia šperkami a samotné vrstvenie je u nich veľmi obľúbené. Najväčším záujmom sú samozrejme pánske náramky a pánske retiazky. Muži radi kombinujú nielen rôzne drahé kovy, ale zároveň aj materiály a vyzerá to veľmi zaujímavo.

Vrstvenie šperkov nie je novým trendom, ale je pravda, že časom získava väčšiu slobodu. Dá sa povedať, že neexistujú takmer žiadne pravidlá a ženy a muži môžu vrstviť jednotlivé druhy podľa vlastného uváženia. Existuje len jeden základ - vždy sa vám to musí páčiť. Preto kombinujte, vrstvte a užívajte si krásu šperkov aj vo väčších množstvách. Každopádne to stojí za to.