Valentínske zásnuby

Ako sa sviatok zamilovaných závratnou rýchlosťou blíži, mnohí rozmýšľame nad originálnym darčekom pre ľudí, ktorých nosíme vo svojom srdci. Láska nás robí šťastnými, no vie aj bolieť. Aby prekvitala, treba sa o ňu starať. Hlavne v tejto dobe, kedy medziľudské vzťahy vďaka sociálnym sieťam už nie sú to, čo bývali, si zaslúži pozornosť sviatok, ktorý ju oslavuje. Preto si ju 14. februára pripomíname dvojnásobne po celom svete. Pre nesmelých je sviatok zamilovaných šancou vyznať svoje city niekomu, na koho nevedia prestať myslieť. Niektorí však plánujú v tento deň podniknúť väčšie gesto.

Valentínské zásnuby OLIVIE SK

Už od historických počiatkov sa tento sviatok spája s manželstvom. Svätého Valentína skrátili o hlavu, pretože neprestal oddávať mladé páry napriek tomu, že to Claudius zakázal. Cisár bol totiž presvedčený, že ženatí vojaci nie sú takí dobrí ako slobodní. Preto nás neprekvapuje, že žiadosť o ruku je počas tohto dňa plného romantiky veľmi obľúbená.

Možno aj vy riešite otázky okolo valentínskych zásnub. Čo podniknete, ako sa oblečiete, možno vás ťaží predstava bezradného pobehovania z obchodu do obchodu pri kúpe toho správneho prsteňa. Zasnúbenie na Valentína môže byť nezabudnuteľným zážitkom, no taktiež sa vie rýchlo zmeniť na nočnú moru. Aby sa to nestalo, pripravili sme si pre vás pár tipov a hľadanie vám urýchlili.

Veríme, že výber zásnubného prsteňa môže byť ťažkým orieškom, pretože pre ženy je toto gesto veľmi emotívne a dôležité a, vy chcete urobiť všetko správne. Prsteň musí byť žiarivý a ako stvorený pre ňu.

Ak pre svoju polovičku hľadáte skôr niečo jednoduché a klasické, voľbou môže byť tento zásnubný strieborný prsteň. Ak však hľadáte niečo netradičnejšie, taktiež nemusíte zúfať a porozmýšľajte o tomto type zásnubného prsteňa.

zásnubný 2905claire rose

Tiež je dobré myslieť na to, že tento deň, môže byť na zásnuby aj trochu klišé, preto by ste si ho mali čo najviac prispôsobiť. Na druhej strane môžete toto klišé použiť k vášmu dobru. Požiadať svoju priateľku o ruku v kostýme Kupida, by mohlo byť vtipné oživenie. Alebo miesto typického: „Vezmeš si ma?“ použiť skôr „Budeš navždy moja valentínka?“

Niekedy tu však o zásnuby nejde, taktiež by ste ale chceli obdarovať niečím zaujímavým, možnosťou sú náušnice anjel a diabol.

anejl a diabol

Srdce nebolo vždy symbolom lásky, no má dlhú a zaujímavú históriu. Už starovekí Egypťania považovali srdce za kompas. Orgán, ktorý ovládal túžbu navzdory bojovnej mysli. Avšak až v 14. storočí ho začali používať ako symbol lásky francúzski a talianski umelci vo svojich dielach, takže v skutočnosti za to vďačíme im.

Nech už sa rozhodnete akokoľvek, dúfame, že váš sviatok zaľúbených dopadne podľa vašich predstáv. Venujte pozornosť vašej láske a ľuďom vo vašom okolí, ktorý si to zaslúžia.