Tipy na najlepšie aktivity počas vianočných sviatkov

Už čoskoro zaznejú prvé tóny obľúbenej rozprávky, na stole začne rozvoniavať kapustnica a v obývačke sa rozsvieti vianočný stromček. Vianoce sú obdobím radosti, lásky a spoločnej pohody s blízkymi. Ak si ich chcete tento rok ešte viac vychutnať, vyskúšajte niečo nové. Čo tak športový deň či rodinný filmový maratón?

Spestrite si vianočné sviatky spoločnými aktivitami, ktoré zabavia páry aj celú rodinu. Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších aktivít na vianočné obdobie. Od rodinných výletov do prírody až po návštevu divadla či hudobného podujatia.

  • Vianočné dielničky

Pečenie vianočných koláčikov, vyrábanie dekorácií či vianočných darčekov. Takéto aktivity rozhodne nie sú len pre deti. Ručné práce sú skvelou formou relaxu bez ohľadu na to, koľko máte rokov. Vlastnoručne robené dekorácie si môžete vyrobiť s partnerom, s priateľmi, no zapojiť môžete aj rodičov.

Nemusíte však iba vyrábať. Pustiť sa môžete do maľovania či vytvárania koláží zo spoločných fotiek. Ak vás láka niečo náročnejšie, zadovážte si zapekaciu modelovaciu hmotu a vytvorte si „hlinené“ hrnčeky, dekorácie či sošky.

Fantázii sa medze nekladú. Množstvo zaujímavých tipov nájdete aj na Instagrame či Tiktoku. Vianoce sú ideálnou dobou naučiť sa niečo nové, tak neváhajte a pustite sa do toho.

  • Zašportujte si

Trávite sviatky v horách? Potom si celkom iste budete užívať snehovú nádielku plnými dúškami. Sánky, lyže, snowboard... Keď je vonku sneh, žiadne ďalšie plány a aktivity už vymýšľať nepotrebujete. Čo však v prípade, že sviatky trávite na mieste, kde žiaden sneh nie je, takže zimné športy neprichádzajú do úvahy?

Rodiny s deťmi môžu navštíviť detské herne či zábavné parky, v ktorých sa vyšantia deti aj dospelí. Štedrovečernú večeru zase zaručene spálite počas naháňačky s deťmi či prechádzky v pokojnej prírode. Ak budete tráviť sviatky s rodinou, zorganizujte športový deň. Ten najšikovnejší môže získať napríklad darčekovú poukážku na nákup strieborného darčeka podľa vlastného výberu.

Zde môžete kúpiť darčekovú poukážku

  • Spravte si výlet

Poprechádzajte sa vianočným mestom, zájdite na večeru alebo si urobte si príjemný deň nabitý zábavnými aktivitami. Vydať sa môžete na jeden z mnohých slovenských hradov či zámkov, kde počas vianočných sviatkov prebiehajú rôzne pútavé podujatia pre rodiny s deťmi. Navštíviť môžete aj divadelné predstavenie či koncert.

Skvelým tipom je aj výlet do ZOO. Takýto program opäť zabaví malých aj veľkých, takže sa sem môžete vybrať aj v prípade, že nemáte deti. To isté platí o akvaparku či wellness. Zaslúžený oddych počas sviatkov je stávkou na istotu. Po stresujúcom predvianočnom období je relax presne tým, čo vaše telo potrebuje.

  • Zahrajte si spoločenské hry

Zábava, smiech aj hlboké rozhovory. Niet divu, že stolové hry sú jednou z najobľúbenejších aktivít počas rodinných aj priateľských stretnutí. Existuje množstvo kultových, ale aj nových spoločenských hier, ktoré zabavia každého bez ohľadu na vek.

Na výber sú spoločenské hry pre najmenších, ale aj hry, pri ktorých sa zabavia aj vaši starí rodičia. Zorganizujte večer spoločenských hier s priateľmi či ďalšími rodinami. Každý nech prinesie svoju obľúbenú hru, ktorú si spoločne zahráte. Dobrá nálada je zaručená.

  • Urobte si radosť

Lákajú vás povianočné výpredaje? Urobte si radosť aspoň maličkosťou. Vy viete, že si to zaslúžite. V prípade, že sa chcete vyhnúť preplneným nákupným centrám, využite online nákupy. U nás si môžete vybrať zo širokej ponuky strieborných šperkov a doplnkov, a to všetko z pohodlia vášho domova.

Či už hľadáte darček pre seba, pre partnera alebo rodinu, z našej ponuky si zaručene vyberiete. Náušnice, prstene, náramky, prívesky či náhrdelníky. To všetko a omnoho viac si môžete objednať s doručením priamo k vám domov.

Kúpte si šperk