Rozhovor s Vindy Šmehlík-Krejčí

Milí čtenári, tento článok je špeciálny, pretože je to vôbec prvý rozhovor na našom blogu! Tento článok je špeciálny aj tým, že je prvým článkom úplne novej sekcie rozhovorov. Pre tieto účely sme nemohli urobiť prvý rozhovor s nikým iným než s našou jedinečnou Vindy Šmehlík-Krejčí.

  • Ahoj Vindy, my v OLIVII ťa poznáme veľmi dobre, ale pre tých, ktorí ťa tak dobre nepoznajú, mohla by si sa nám predstaviť? Čo robíš a odkiaľ ťa môžu ľudia poznať?

Ahoj, zdravím všetkých! Volám sa Vindy Krejčí, teda vlastne už Šmehlík, a svoju kariéru som začínala ako modelka. Natáčala som reklamné kampane pre svetové aj najväčšie tuzemské značky, reprezentovala som na svetovej súťaži krásy Miss Global 2017 v Kambodži, kde som mala si myslím pekný úspech, ale aj v ďalších prestížnych súťažiach miss.

Postupom času sa moja práca preklenula aj do moderovania. Ľudia ma môžu poznať z rádia Helax, Fresh, rôznych eventov, a od septembra som tiež novou tvárou relácie Sama doma pre Českú televíziu.

Inak riadim vlastnú kreatívnu produkciu Xartvin, kde pre klientov zaisťujeme obsahový marketing a produkciu ako takú.

  • Aká je tvoja obľúbená platforma, cez ktorú komunikuješ a ako vnímaš sociálne siete v dnešnej dobe?

Najviac času trávim na Instagrame, kde mám bezmála 40 000 ľudí, ktorí ma sledujú. Snažím sa tvoriť zaujímavý obsah, aby im dávalo zmysel a stále ich bavilo ma sledovať. Je totiž vážne úžasné, ako ma podporujú a fandia mi, aj keď sa vlastne poznáme len online. A to milujem! Keď sa k sebe ľudia správajú takto.

  • Je niečo, čo sa snažíš svojim fanúšikom odovzdať? Nejaké hodnoty, s ktorými sa stotožňuješ?

Vnímam, že si ma ľudia často spájajú s módou a vnímajú ma ako „fashion influencerku“. Tam by som sa ale úplne netrúfla radiť. Skôr mám taký lifestyleový profil, kde sa prelína moja práca, môj mindset, a samozrejme aj to, čo robím rada a čo mám rada. Či už je to kozmetika, jedlo alebo zážitky a cestovanie.

Čo sa týka hodnôt, tak si myslím, že ma ľudia radi sledujú preto, že som pomerne optimistický a otvorený človek. Vyžarujem možno zároveň nejakú ženskú silu? Som veľmi vzťahovo a rodinne zameraná, aj napriek tomu, že kariéra, resp. činnosť, ktorá ma napĺňa, je pre mňa veľmi dôležitá a venujem ju spoooooustu času (smiech). Keď niekoho stretnem osobne, tak mi väčšinou hovoria, že som pre nich veľmi inšpiratívny človek, čo to ale presne znamená si môžem len domýšľať.

  • Byť verejne známa osobnosť do istej miery prináša tlak. Ako sa s tým vysporiadavaš a čo na to rodina?

Odjakživa som si zakladala na pozitívnom PR. Nie som „predajná“, keď to poviem takto škaredo a nemám záujem robiť škandály len preto, aby si ma niekto všimol. Vždy som sa snažila získať pozornosť médií aj verejnosti kvalitnou prácou a odlišnosťou. Aj v tých 16 rokoch, keď som začínala, som hľadala cesty, ako sa odlíšiť od ostatných, a premýšľať nad tým, aký budú mať dopad moje kroky. Vedela som, že nechcem, aby sa za mňa musela raz moja rodina hanbiť. Aj keď vlastne v hĺbke duše viem, že aj keby som vykonala kto vie čo, rodina by sa za mňa vždy postavila a verila môjmu úsudku. Aj keď ma ľudia na ulici spoznávajú, nie som Karel Gott, aby to bol nejaký tlak, je to príjemné a roztomilé. Niekoľkokrát sa mi stalo, že som počas nakupovania potravín zvláštnou náhodou v každej uličke stretávala tú istú skupinku ľudí, ktorí mali mobil v ruke a pozerali opakovane na mňa a do mobilu, či som to naozaj ja. Prísť sa ale neodvážili. Keď vidím, že sa hanbí, tak sa na nich usmejem alebo porozprávam, ale často len začervenajú a rozchichotajú sa ako školáčky (smiech). Je to zlaté. Tým, že ma ale spoznávajú ľudia rôznych vekových kategórií a z rôznych odvetví, tak sú rôzne aj reakcie. 

Si každý deň veľmi aktívny. Ako sa zvládaš udržovať motivovaná a máš niekedy dni, kedy zostaneš celý deň v posteli?

To je skvelá otázka! Bohužiaľ asi neviem poradiť. To nastavenie je v hlave. Ja myslím, že mi ho čiastočne odovzdali moji rodičia. Oni sú tiež veľmi pozitívne a hrozne príjemní. Ale keď nad tým premýšľam, povedala by som, že je taký cyklus. Potrebujem vo svojom živote progres. Vďaka malým posunom, novým skúsenostiam som lepší vo svojej práci, a vďaka tomu mám aj zdravé sebavedomie. A ja sa chcem cítiť silná a sebavedomá. Navyše cítim zodpovednosť voči svojim klientom a tá práca ma hrozne baví. Ale ako každý človek mám raz za čas deň, keď sa mi nechce, obzvlášť keď je vonku tma a zima. Keď to ide, a cítim, že to potrebujem, tak si jednoducho vezmem notebook do postele a pracujem z postele na úlohách, ktoré mi to dovolia. To je môj lifebalance (smiech).

  • Na svoj mladý vek si toho už veľa dokázala. Môžeš nám povedať na čo si vo svojom pracovnom a osobnom živote najviac pyšná?

Tých projektov, ktoré mám za sebou je mnoho. Spomínam si, že som si priala byť na billboardoch po meste, byť v televízii a na titulke časopisu. Všetko sa mi splnilo. Nebol to módny časopis, ako som si vysnívala, ale bol to dokonca v našom regióne uznávaný biznisový časopis, kde ma sami oslovili, a kde som bola snáď ešte len druhá ženy na titulke medzi samými mužmi a významnými podnikateľmi a manažérmi, čo pre mňa bola a je veľká česť. Tá euforia trvá pár minút, potom vás teší spätná väzba ľudí, ktorí vás spoznávajú. Vnútorne si niečo odškrtnete, poďakujete si, že ste zvládli tú malú radosť splniť, a idete zase ďalej.

Ak som na niečo naozaj pyšná, tak na to, že som si zachovala svoju integritu a hodnoty. Moja filozofia je robiť čo mám rada a úplne prirodzene a automaticky najlepšie ako dokážem, a výsledky sa vždy dostavili samy. A bolo to milšie, ako zarputilo šplhať k cieľu a pri najmenšom vychýlení sa z toho rúcať. Každý si volíme inú cestu k cieľu. Ja som pre tú, ktorá mi prinesie radosť, nových priateľov a ešte ma naučí niečo navyše, než si ísť cez mŕtvoly za svojím.

17948427299571162-m-90-600

  • Podľa čoho si vyberáš, s kým budeš spolupracovať a ako zachovávaš prípadnú autenticitu pri propagácii produktu?

Keď mi príde ponuka, prvú si firmu/značku preverím. Čo robia, akú majú históriu, s kým sa spájajú, aké majú produkty a pod. Potom zvážim, či je pre nich moja skladba sledujúcich vhodná, resp. či ich produkty ocenia moji sledujúci a hlavne ja. Musí to byť niečo, čo je v súlade s mojimi hodnotami a čo naozaj využijem. Potom tiež zohľadňujem to, koľko mám už dohodnutých partnerov na dané obdobie. Nechcem, aby môj profil bol výkladná skriňa reklám.

  • Už máš z OLIVIE nejaké šperky doma. Môžeš sa s čitateľmi podeliť o to, ktoré sú tvoje obľúbené? 

Áno áno. Šperkov Olivie mám doma veľa. Dokonca aj v rodine si ich zamilovali a chodia si ich ku mne požičiavať, keď ich čaká nejaká udalosť (smiech). Ja mám hrozne rada malinké náušnice, ktoré sa nepichajú do dierky, ale len sa „nasadia“ na chrupavku. Tie od OLIVIE totiž krásne držia

Vindy hovorila o takzvaných záušniciach. Objavte celú ponuku náušníc na jedno ucho.

  • Podľa čoho si vyberáš šperky k outfitu?

Podľa toho, ako veľmi je outfit sám o sebe výrazný a podľa toho, aký mám účes. Keď je outfit jednoduchý bez zdobenia, nebojím sa výraznejších náušníc a náramkov. Keď je to naopak, volím malinké kruhy alebo guličky.

  • Môžeš sa s nami podeliť o to, na akom projekte práve pracuješ, alebo či sa nejaký chystá?

Aktuálne pracujem na najväčšom projekte z réžie mojej produkcie Xartvin. Ide o neziskový edukatívne-motivačný projekt The ŽENY. Máme dvanásť úžasných ambasádorok, úspešných žien z rôznych odborov, ktoré rozprávajú svoj príbeh o tom, ako sa dostali až tam, kde sú. Každá zároveň bude reprezentovať jednu neziskovú tému. Na základe toho vznikne hodnotný obsah, ktorý chceme delegovať deťom a mladým dospelým, ktorí vo svojom okolí nemajú nikoho, kto by im ukázal, ako môže vyzerať ich budúcnosť a čo všetko môžu dosiahnuť bez ohľadu na životnú, finančnú, zdravotnú situáciu, ktorú aktuálne prežívajú. Sama som vyrastala v sociálne vylúčenej lokalite a z vlastnej skúsenosti viem, ako ma v živote nasmerovalo, hoci len to, že som videla, že sa dá žiť aj inak. To je síce na dlhšie rozprávanie, každopádne The ŽENY pobeží online na sociálnych sieťach, ale od októbra do novembra prebehne vo Fórum Nová Karolina tiež výstava, na ktorú vás srdečne pozývam. A zároveň ďakujem Olivii, že ste súčasťou a podporujete projekt s dobrou myšlienkou.

  • Je niečo, čo by si na záver odkázala čitateľom a svojim fanúšikom?

Rada by som zopakovala to, čo som písala nedávno na svojom Instagrame a na čo ľudia veľmi intenzívne reagovali. Je to myšlienka, ktorú by som chcela zdieľať s každým, kto sa cíti slabý a potrebuje si pripomenúť svoju silu; s každým, kto o sebe pochybuje a potrebuje pripomenúť, že by sa nemal meniť, aby zaujímal niekoho iného; s každým, kto potrebuje získať zdravé sebavedomie a veriť, že je dosť dobrý a ako hovoria Američania "worthy".

Prekonávajte svoj strach. Dnes a denne.

Je zvláštne o sebe hovoriť pozitívne a verejne, ale to by sme sa mali s úplnou pokorou naučiť všetci. Dnes som aká som preto, že som sa nenechala zastrašiť. Bola som otvorená novým výzvam. Skúšala som veci, z ktorých sa mi nervozitou sťahoval žalúdok. Stavala som sa problémom čelom a zostala som vždy úprimná, aj keď to znamenalo, že možno stratím. Vďaka tomu som zažila, skúsila, spoznala, a stala som sa silnou a sebavedomou. A keby sa to nestalo, neviem ako by som sa dnes popasovala s pocitmi, ktoré sú.

Buďte statočné / statoční, aj keď to môže byť bolestivé. My to zvládneme. 💪🏼😌

 

Vindy veľmi ďakujeme za rozhovor a budeme sa tešiť, až nás zase navštívi.

Viac z jej práce si môžete pozrieť na jej oficiálnej webovej stránke.