Opál - neobyčajný minerál

Opál je fascinujúcim minerálom, ktorý sa vyznačuje svojou neobvyklou a premenlivou farebnosťou. Patrí medzi najviac obdivované a cenné kamene na svete. Jeho krása a jedinečné vlastnosti priťahujú pozornosť ľudí po celom svete. Poďme si teda spoločne tento unikátny minerál priblížiť.

Opál - OLIVIE.sk blog

Opál nám pomáha nájsť vnútorný pokoj, podporuje komunikáciu a porozumenie, chráni pred negatívnou energiou a pomáha dosiahnuť emocionálnu stabilitu. Ak si potrpíte na znamenie zverokruhu, tak opál je ideálnym pre vodné znamenia, ako sú Ryby, Rak a Škorpión, ale tiež pre jedincov narodených v znamení vodnára, strelcov, kozoroha či barana.

Teraz sa poďme pozrieť na to, aké typy opálu poznáme.

  • Modrý opál

Modrý opál je tiež symbolizovaný ako kameň lásky a vášne. V starovekom Grécku bol spájaný s bohyňou lásky Afroditou a bol tak talizmanom pre šťastné a pevné partnerské vzťahy.

Modrý opál - blog OLIVIE.sk

  • Žltý opál

Opál farby slnka prináša šťastie, upokojuje myseľ a podporuje pozitívne emócie. Je tiež kameňom lojality, vernosti a spontánnosti. Tento druh opálu sa vyznačuje svojimi žltými odtieňmi a môže mať rôzne variácie zafarbenia od svetlo žltej až po sýtejšie odtiene zlatistej či medovej farby. Môže tiež obsahovať jemné pruhy alebo škvrny iných farieb, čo dodáva kameni jeho charakteristický vzhľad.

  • Biely opál

Biely opál je typ opálu, ktorý sa vyznačuje bielymi a svetlými odtieňmi. Tento druh opálu môže mať rôzne variácie vo farbe, či už ide o čisto biely kameň alebo opál s nádychom ďalších farieb, ako sú napríklad odlesky ružovej, modrej, žltej alebo zelenej. Tieto odlesky sa obvykle prejavujú pri pohybe kameňa alebo pri rôznom osvetlení. Tento ohromujúci kameň prináša do života pokoj a harmóniu, priťahuje lásku a posilňuje vzťahy. Tento kameň tiež zvyšuje schopnosť milovať a byť milovaný. Lieči problémy spojené so zažívacím traktom.

Biely opál - OLIVIE.sk blog

  • Syntetický opál

Syntetický opál je umelo vytvorený materiál, ktorý napodobňuje skutočný opál. V podstate sa jedná o laboratórne vyrobený opál, ktorý má podobné optické vlastnosti a vzhľad ako ten prírodný. Tento druh opálu je stále viac populárny kvôli svojej dostupnosti, cene a tiež rozmanitosti farieb a vzorov. Pre porovnanie cena pravých opálov je niekoľkonásobne vyššia, než syntetických.

Syntetický opál - OLIVIE.sk blog

Napríklad, tie najzriedkavejšie dosahujú ceny presahujúce až 4 000 € za karát. Syntetické opály majú mnohonásobne nižšiu cenu, tá sa pohybuje od niekoľkých korún až po približne 20 € za karát, pretože takýto kus môže mať aj niekoľko karátov.

  • Prečo darovať šperky s opálom?

Opál vyžarujúci svojou krásou, farebnosťou, rôznorodosťou a účinkami je vhodným darčekom pre našu milovanú osobu. Môžeme ho darovať v mnohých podobách, napríklad zasadeným v šperku, kľúčenke, alebo napríklad magnetke na chladničku.

Šperky s opálom tak vynikajú nielen svojou krásou, ale aj symbolikou, ktorú v sebe opál ukrýva. Ide o kameň šťastia, harmónie a vnútornej sily, môže pomôcť vyrovnať emocionálnu nerovnováhu a zvýšiť energiu a pozitivitu. Darovanie šperku s opálom tak môže byť vnímané ako prianie dobrej energie a ochrany pre obdarovaného. Je tiež symbolom lásky a vášne, môže posilniť vzťahy a priťahovať lásku. A posledným dôvodom je, že opál je jednoducho ohromujúci, dokáže zaujať a podčiarknuť krásu toho, kto ho nosí.

Prezrite si celú ponuku šperkov s opálom