Mal by zásnubný prsteň stáť celú výplatu?

Obrázok článku
 
Výber zásnubného prsteňa je pre niektorých mužov nočná mora, druhí sa v tom vyžívajú a veria ich oku a vkusu. Nájsť krásny, trblietavý prsteň však nestačí. Ako teda zvoliť dokonalý prsteň tak, aby ste mali väčšiu šancu na jej "ÁNO"?
 
  • Mal by prsteň stáť jeden až tri mesačné platy?

Tento marketingový ťah bol využívaný v prvej polovici 20. storočia, samozrejme z dôvodov vyšších ziskov. Avšak, nenechajte sa týmto mýtom, ktorý už dávno neplatí, oklamať a kvôli zásnubného prsteňa pre vašu milovanú nemusíte tri mesiace jesť len pečivo a piť vodu z kohútika. Cenové rozpätie záleží len a len na vás (vašej finančnej situácii).

Podľa nášho názoru, na cene vôbec nezáleží, dôležité je to, že je prsteň vyberaný s tou najväčšou láskou a radosťou.

  • Čím väčší kameň, tým lepšie?

Samozrejme, že to môže, ale nemusí byť pravda. Je nutné poznať vkus vašej milovanej a aký štýl šperku jej vyhovuje. Môžete si všimnúť, aké šperky už nosí alebo má vo svojej šperkovnici a z týchto informácií vychádzať, ak sa nechcete opýtať na rovinu. Čo sa týka samotného kameňa, nie je povinnosťou mať vždy ten najžiarivejší a najväčší diamant, v ktorom sa odrážajú všetky farby. Kubické zirkóny sú síce tou lacnejšou variantou, ale sú stále krásne! Zirkón býva označovaný aj ako "syntetický diamant", pretože má podobné vlastnosti. Je vytvorený chemickým procesom s účelom dať tomuto kameňu skutočnú farbu, vysoký jas a tvrdosť. Pri kvalitnom spracovaní zirkónu laik nikdy nespozná rozdiel medzi diamantom a zirkónom.

Naša skúsenosť je však taká, že väčšia polovica žien preferuje jednoduchosť pred nápaditosťou a extravaganciou.

  • A čo veľkosť?

Určite vaša partnerka vlastní minimálne jeden prstienok. Na tento prsteň skúste položiť pravítko a zmerajte jeho vnútorný priemer. Ak nameriate napr. 1,7 cm, jedná sa o veľkosť číslo 7. Vo chvíli, keď nameriate 2,1 cm, veľkosť sa rovná 11. Môžete využiť aj tabuľku veľkostí.

Ak by ste si aj napriek tomu neboli istí, skúste byť nápadití a zistiť aspoň približnú veľkosť pod nejakým tajným zámerom. 

  • Na čo si teda dať pozor?

Vaše finančné možnosti
Vkus priateľky
Správna veľkosť prsteňa

A TO NAJDÔLEŽITEJŠIE - samozrejme, že záleží na vkuse a ak ste v pozícii, kedy si môžete dovoliť a chcete zaobstarať extravagantný prsteň pre priateľku, tak hurá do toho, ale pre ostatných, ktorí sa obávajú, že cena za prsteň je zásadná, tak naozaj nám môžete veriť, že zásnubný prsteň nemusí stáť milióny a nemusí obsahovať masívny diamant, ktorý oslepí všetkých okoloidúcich na ulici. Zvážte vaše finančné možnosti, ale hlavne si s tým nelámte hlavu, pretože tou zásadnou vecou je, že svojho partnera milujete a týmto vyjadríte, že s ňou chcete prežiť zvyšok svojho života, a to je wow veľký krok!

Držíme palce!

Vaše OLIVIE.sk