Akú zvoliť dĺžku retiazky?

Magazín - Akú zvoliť dĺžku retiazky (2) (1)

V našej kategórii retiazok môžete využiť filter „Dĺžka retiazky“, šperky sa vám tak zobrazia podľa požadovanej dĺžky.

Vyberáte novú retiazku alebo náhrdelník, ale neviete si poradiť so zvolením tej správnej dĺžky? Pokúsime sa vám tento výber čo najviac uľahčiť. Pri výbere dĺžky retiazky je potrebné brať do úvahy hneď niekoľko faktorov, najmä však výsledný vzhľad a praktickosť. Dĺžky retiazok sa pohybujú medzi cca 37 cm až 90 cm. Najčastejšia a najbežnejšia dĺžka dámskej retiazky je 42 - 45 cm a najčastejšia dĺžka pánskej retiazky je 50 - 60 cm.

Retiazky s dĺžkou 37 - 40 cm, pri tejto dĺžke sa stretneme predovšetkým s aktuálne veľmi populárnymi choker náhrdelníkmi. Choker náhrdelník tesne obopína krk a je najvhodnejší pre ženy, ktoré sa môžu pochváliť štíhlym labutím krkom. Prečítajte si viac o pôvode choker náhrdelníkov. Táto dĺžka je tiež veľmi bežná pri detských retiazkach.

Retiazky s dĺžkou 42 - 45 cm patria medzi tie najpredávanejšie. Táto dĺžka bude vyhovovať takmer každej žene. Takto dlhé retiazky sa hodia k väčšine outfitov, nie sú ani príliš dlhé, ani príliš krátke, môžeme ich teda označiť za veľmi praktické a pohodlné na nosenie.

Retiazky s dĺžkou 50 - 55 cm zasahujú o niečo nižšie na hruď, ale stále sú vhodné na každodenné nosenie a perfektne padnú k vykrojenému výstrihu.

Retiazky s dĺžkou 60 - 65 cm sú už výrazne dlhšie a dosahujú až k úrovni pŕs. Tieto šperky sa skvele hodia k rôznym spoločenským šatám. Je však možné sa takto dlhým šperkom ozdobiť aj počas dňa, zvážte však, či vám nebude pri povinnostiach prekážať.

Retiazky dlhšie ako 70 cm sa už väčšinou nosia bez prívesku. Takto dlhé retiazky sa často využívajú na vrstvenie s ďalšími retiazkami.

Magazín - Akú zvoliť dĺžku retiazky OLIVIE SK