Ako požiadať priateľku o ruku

Všetci vieme, že žiadosť o ruku je veľkým krokom, rovnako ako asi jedna z najdesivejších vecí v živote muža. Okolie, ktoré na vás nepriamo tlačí a očakáva neprekonateľný, romantický a nezabudnuteľný okamih, to pre vás môže urobiť stresujúce. Aj keď vám priateľka možno už dlho dáva nepriame náznaky, pokukuje po snubných prstienkoch a vy ste si istý, že povie áno, je to tá chvíľa, kedy vám pred očami prebehne celý život. Ženy však nie sú až také komplikované a náročné stvorenia, s radosťou vám môžeme povedať, že svoju odpoveď na vašu otázku už máme pripravenú a to, či bude v deň žiadosti pršať, alebo sa vám nebodaj nepodarí zarezervovať stôl v najlepšej reštaurácii, ale namiesto toho nás zoberiete na romantickú prechádzku, našu odpoveď len tak nezmení. Rovnako ako vy, aj my si uvedomujeme dôležitosť situácie a môžeme vám zaručiť, že naše rozhodnutie sme veľmi dobre premysleli. 

  • Uistite sa, že ste obaja pripravení!

Ak vaša priateľka v poslednej dobe trávi veľa času na Pintereste a prezerá si svadobné šaty, viete, že isto premýšľa o veľkom dni. Ak máte otvorenú konverzáciu, kde obaja súhlasíte s tým, že váš vzťah je pripravený na posun vpred, ešte lepšie! Ak ste to však nestihli, skúste jej to naznačiť. Môžete sa jej opýtať, kde váš vzťah vidí za 3 roky, alebo či sa jej páčia pivonky v svadobnej kytičke. Ak zmýšľa podobne, istotne sa tejto konverzácii vyhýbať nebude! Veď ktorá žena netúži po krásnom svadobnom dni a šťastnom manželstve? Začína pokukávať po prstienkoch a nenápadne vám naznačuje, ktorý sa jej asi páči. To si dobre pamätajte! Toto je jeden z jasných náznakov! Ak si však stále nie ste istý, skúste sa obrátiť na jej kamarátky alebo mamku! Dobrým kamarátkam sa zverujeme so všetkým a ak sa za vás chceme vydať, ony sú tie, ktoré o tom vedia. Budú robiť všetko pre to, aby pomohli a naviedli vás na správnu cestičku! Uistite sa, aby to však udržali tajomstvom a nepokazili prekvapenie! 

  • Svedomito sa pripravte, aby vás nič nezaskočilo!

Ak vidíme, že ste do tejto výnimočnej chvíle vložili úsilie a snažili sa ju spraviť krásnou, budeme šťastné! Isto by ste nemali nechávať prípravy na poslednú chvíľu. Máte predstavu, ku ktorej sa snažíte priblížiť. Možno je to romantická večera v reštaurácii, ktorú máte obaja radi, alebo piknik na pláži. Zarezervujte si dopredu stôl! Nechcete predsa riskovať, že prídete a všetky budú obsadené. Pripravte piknikový košík plný jej obľúbených dobrôt a nezabudnite ani na deku! Viete, čo má vaša priateľka rada a čo jej je blízke. Buďte na všetko pripravený. Ak neviete, čo vymyslieť, poraďte sa s jej kamarátkami. Znovu vás možno zachránia a ako citlivejšie pohlavie už majú predstavu o tom, čo sa bude páčiť. Možno vás prekvapia a povedia vám, že by si skôr priala, aby sa to celé odoralo v súkromí a možno práve naopak! Nebojte sa drobnej (alebo aj velikej) rady. 

  • Výber zásnubného prstienku

Ako sme už spomínali, vaša priateľka vám už mohla nenápadne ukazovať, čo sa jej páči. Ak nie, nevešajte hlavu. Presne toto je dôvod, prečo by ste rady jej kamarátok nemali zanedbávať. Veď si len spomeňte, koľkokrát spolu boli nakupovať! Ak to však celé chcete uchovať veľkým tajomstvom, pomôže vám jej šperkovnica. Isto nosí šperky, ktoré verte-neverte o nej veľa prezradia. Nosí rada zlato? Alebo dokonca striebro, či biele zlato? Každá žena má inú preferenciu a ak nahliadnete do našej šperkovničky a uvidíte samé strieborné ozdoby, môžete si byť 100% istý, že strieborný zásnubný prstienok budeme preferovať nad zlatým. Prevažujú prstene s jedným kamienkom, ktorý je dominantný, alebo skôr menší, možno viac malých? Neodmysliteľnou súčasťou výberu toho dokonalého prstienku je aj veľkosť! Nechcete predsa, aby sa v chvíli, keď povie áno a vy jej ho bude chcieť navliecť na prst, stalo, že bude príliš malý, alebo veľký! Aj na túto situáciu máme riešenie. Má prstienok, ktorý je jej obľúbený a rada ho nosí? Na jeden deň si ho požičajte a prineste si ho so sebou. Ak však chcete byť viac tajnostkársky a znížiť riziko prekuknutia na minimum, zaobstarajte si motúzik, ktorým prsteň jednoducho odmeriate. Odstrihnite si ho, alebo urobte uzlík a máte šikovnú pomôcku, my to robíme na OLIVII takto: Veľkosti šperkov. Dajte ale pozor, aby ste ho pri toľkej nenápadnosti nestratili. Ak však vaša priateľka prstienky nenosí a vy predsa nebudete riskovať, že sa v spánku zobudí, keď jej budete nitkou obmotávať prst, dobre si všimnite jej prsty. Toľkokrát ste ju predsa držali za ruku, že musíte vedieť, či má pršteky dlhé a úzke, alebo širšie. Nedovoľte však, aby vás to príliš vystresovalo. Nesediaci prstienok sa dá ľahko zveriť do rúk odborníkov, ktorý sa o to postarajú a keď za nimi s priateľkou po zásnubách zájdete, oni budú presne vedieť, ako to dať do poriadku. 

  • Pripravte si čo poviete

To, čo poviete a ako to poviete vie urobiť veľmi veľký dojem, či už pozitívny, alebo negatívny. Preto radíme, si ako na strednej škole celý prejav napísať a cvičiť pred zrkadlom. Základom je byť pripravený. Nespoliehajte sa na to, že v momente dáte všetky slová do správneho poradia! Veď aj vo filmoch to vyzerá, že hovoria zo srdca a spontánne nič neplánujú. Ale aj za tým je celý hotový scenár. Preto si srdce vylejete najprv na papier. Dobre si premyslite, čo chcete povedať a pred zrkadlom si nacvičte, na ktoré slová chcete dať dôraz. A nakoniec si tento ťahák môžete priniesť so sebou, ak by vám v chvíľke vypadli všetky slová. Ak však aj budete papierik používať, nezabudnite sa nám pozerať do očí a do papieru len nahliadnuť, aby ste sa mali od čoho odraziť! Však ako by to vyzeralo, keby ste celý čas nezodvihli oči. A nezabudnite - kľaknite si až keď dohovoríte! Celý výlev vašeho srdca koleno isto neocení. A navyše nič nie je nad moment, kedy na kolene vyslovíte vetu: "Vezmeš si ma?"

  • Príliš nestresujte a užite si okamih!

Táto chvíľa je stvorená na to, aby ste si ju zapamätali do konca vašich životov. Zhlboka sa preto nadýchnite a uvoľnite sa. Nie je to len o tom, aby bolo všetko dokonalé. Možno vám z roztrasených rúk vypadne prsteň, alebo sa zakokcete pri vyznaní lásky. Ale to predsa nevadí! Za pár rokov sa na takýchto maličkostiach budete smiať! Hlavné je to, aby ste si obaja TÚ chvíľu užili a prežili ten moment spoločne. Aký by bol toto článok, keby sme vám sami nedali pár tipov a nápadov, ako sa s celou situáciou vysporiadať.Máte obľúbenú reštauráciu? Výborne! Rezervujte dopredu stôl a nezabudnite sa s manažérom dohodnúť na drobnostiach. Je dobré, keď personál reštaurácie bude pripravený a bude vedieť, že sa bude konať váš veľký okamih. Môžete dokonca objednať živú hudbu, aby hrala pri vašom stole, keď dáte nenápadný znak vrchnému čašníkovi, že je čas.Romantické je aj spojiť žiadosť o ruku s dovolenkou! Moment, keď si kľaknete na koleno na pláži a okolo vás je počuť len šum mora a čajky.Mohli by ste do toho dokonca zapojiť ešte viac ľudí (ak ste si istý, že vaša priateľka sa nebude cítiť nepríjemne, pretože niekto má veci radšej intímnejšie) a zorganizovať flashmob.Ja osobne mám kamarátky, ktoré boli o ruku požiadané doma v pyžame a úplne spontánne a sú najšťastnejšie. Preto vcelku záleží na preferenciách vašej partnerky, aj keď to má byť moment prekvapenia, veríme, že ju poznáte dosť na to, aby ste to vedeli odhadnúť. Držíme palce! Naplno si uvedomte okamih a užite si ho plnými dúškami. Veríme, že nech už vymyslíte čokoľvek, vaša priateľka bude (vašou zásluhou) v momente tou najšťastnejšou ženou na svete. Tiež sa s nami v komentároch môžete podeliť o to, ako dopadli vaše zásnuby, alebo ako by ste si ich predstavovali a možno to dopomôže nejakému zamilovanému mužovi pripraviť svoj jedinečný a osobito dokonalý moment!