7 dôvodov prečo darovať strieborný šperk na Vianoce

Vianoce patria nielen k najobľúbenejším dňom v roku, ale aj k okamihom, na ktoré radi spomíname. Ich jedinečná atmosféra, pokoj, čas strávený s rodinou aj radosť v očiach našich blízkych, to všetko ich robí tak kúzelné, ako si zaslúži. A určite sa zhodneme na tom, že veľký podiel na výnimočnom vianočnom čase majú darčeky, ktorými sa snažíme každoročne prekvapiť, ohromiť a potešiť tie, na ktorých nám záleží.

Práve strieborné šperky patria k darčekom, ktoré sa tešia veľkej obľube. Ženy ich doslova milujú, rady sa nimi zdobia a samozrejme ich tiež dostávajú. A Vianoce sú ideálnou príležitosťou, kedy môžeme týmto doplnkom urobiť radosť nielen im, ale aj mužom a deťom. Ale ak ešte stále váhate, aký darček darovať na Vianoce, predstavíme vám 7 dôvodov, prečo je práve strieborný šperk skvelou voľbou.

prečo darovať strieborný šperk na Vianoce OLIVIE SK

  • Šperky sú prejavom lásky

Strieborné šperky majú lásku nielen symbolizovať, ale aj rozdávať. Chcete svojmu náprotivku vyjadriť svoje city? Nie je nič jednoduchšie ako nežné slová doplniť krásnym šperkom, ktorý len podčiarkne kúzlo okamihu, a navyše vám bude stále pripomínať tieto pekné chvíle. Vianoce sú na tento účel ako stvorené, pretože atmosféra, ktorú majú, je sama o sebe stvorená pre lásku. Preto ju nielen vyjadrujte, ale aj darujte pomocou krásneho šperku.

Pretože tento čas patrí k najromantickejším obdobiam vôbec, mnoho mužov sa práve počas Vianoc rozhodne požiadať svoju vyvolenú o ruku. Udalosť nie je radno podceňovať, pretože tento nezabudnuteľný okamih dotvorený pravou vianočnou atmosférou si určite budete pamätať navždy. Zásnubné prstene zo striebra preto vyberajte s predstihom a pamätajte na to, že nedarujete len vianočný darček, ale aj skutočný symbol sľubu lásky.

  • Symbolizujú Vianoce

Vianoce znázorňuje mnoho symbolov, ale ich klasickú podobu si snáď už ani nevieme predstaviť bez anjelov. Tie zdobia vianočný stromček, slávnostný stôl, betlehem a okrem iného bývajú aj motívom vianočných cukroviniek. Preto darujte rovno anjelský šperk, ktorý bude človeka nielen ochraňovať, ale súčasne bude aj prekrásnym doplnkom a symbolom slávnostného času.

  •  Hodí sa pre každého bez rozdielu veku

Veľkou výhodou darovania strieborných šperkov je, že poteší takmer každého. A je jedno, či sa rozhodnete urobiť radosť babičke, kamarátke, kolegyni v práci, mužovi alebo svojim deťom. V týchto klenotoch je totiž niečo, čo nehľadí na stopy času, ale iba na krásu, ktorú dotyčnému prináša. Stačí len vybrať taký strieborný doplnok, ktorý sa vám páči a všetko ostatné už šperk zariadi za vás. Môžete nám veriť, že vie nielen vykúzliť úsmev, rozžiariť oči, ale aj pohladiť dušu a zahriať pri srdci. No povedzte, koľko takých darčekov to vie?

  • Sú módnym a štýlovým doplnkom

Strieborné šperky sa hodia k všetkému oblečeniu. Sú vkusné, štýlové a skvele doplnia nielen slávnostný outfit, ale aj ležérny štýl, v ktorom vyrazíte napríklad na prechádzku po meste. Lichotí každému tónu pleti a dá sa povedať, že nadchnú aj sebanáročnejšieho človeka. Patrí k najrozšírenejším druhom šperkov, preto výber nemusí byť pre niekoho jednoduchý. Pri výbere vianočného darčeka teda v prvom rade pozrite vždy na to, aby sa konkrétny šperk hodil k obdarovávanému.

Nosí vaša partnerka rada prstienky? Áno? V tom prípade je ďalší taký klenot do jej zbierky skvelou voľbou. Je manžel zástancom strieborných retiazok? Ak súhlasíte, tak smer vianočného výberu máte jasný. Miluje vaša malá princezná detské náušničky? Kúpte jej nové a krásne, s ktorými bude doslova žiariť.

  • Šperky majú magickú moc

Hovorí sa, že šperky v spojení s drahými kameňmi majú magickú moc. Jedným z takých, ktorý vás doslova očaruje, je granát, ktorý už v dávnych dobách slúžil ako ochranca pred nebezpečenstvom. Dnes sú mu prisudzované nielen regeneračné a očisťujúce účinky, ale je tiež právom nazývaný kameňom lásky, ktorý podporuje fantáziu, prináša pokoj a používa sa aj na celý rad zdravotných problémov.

A pretože Vianoce v sebe majú to pravé kúzlo, tak práve granátové šperky plné tajomstiev a vášne sú ideálnou voľbou a určite pod stromčekom poteší nejednu dámu. Veľkou výhodou týchto šperkov je, že môžu v rodine zostať po generácie, pretože sú veľmi odolné a vyznačujú sa vysokou tvrdosťou.

 

 

Strieborné šperky s českým granátom:

  • Strieborné šperky právom patria k najpredávanejším

Striebro je nielen cenovo dostupný, ale aj veľmi kvalitný kov s dlhou históriou. To všetko je dôvodom, prečo strieborné šperky patria k najpredávanejším po celom svete. Má svoje obrovské plusy, ale samozrejme nič nie je bezchybné, čo platí aj pri striebra. Pokiaľ sa rozhodnete na obstaranie strieborného šperku, je dôležité vedieť, že každý strieborný šperk vyžaduje istú starostlivosť. Pokiaľ o strieborný šperk nestaráte alebo s ním nezachádzate správne, môžete tak urýchľovať prirodzený proces oxidácie (černania). Oxidáciu však výrazne oddialite, ak zakúpite šperk, ktorý je povrchovo upravený ródiom alebo platinou. Keď k tomuto ešte šperk občas vyčistíte a pridáte správnu starostlivosť, váš strieborný šperk s vami zostane naveky. Ako čistiť a starať sa o strieborné šperky? 

  • Vyjadri všetko aj bez slov

Vianoce má mnoho ľudí spojené bohužiaľ aj so stresom, ktorý ich sprevádza. Zháňanie darčekov na poslednú chvíľu, túžba vybrať ten pravý aj bezmocnosť z možného neúspechu, to všetko sa podpisuje nielen na priebehu vianočných príprav, ale aj na nás samotných. Preto ak stále váhate a premietate nad tým, čo tento rok vybrať za darček, stavte na istotu a zvoľte strieborný šperk. Ten nielenže neurazí, ale vždy nadchne, a hlavne všetko vyjadrí aj bez slov. Je cenný totiž nielen svojou krásou a kvalitou, ale aj vďaka tomu, že robí radosť ďalších mnoho rokov po sviatkoch a jasne ukazuje, že ste výberu darčeka venovali pozornosť.

Preto nepodliehajte vianočnému stresu, ani neistým myšlienkam a užite si nadchádzajúce obdobie tak, ako si zaslúži. V pokoji, s úsmevom a istotou, že nech sa rozhodnete darovať pod vianočný stromček čokoľvek, najdôležitejšie je, že ste si spomenuli a darovali darček od srdca.