Deň otcov

Už onedlho opäť oslávime Deň otcov. Darčekom či láskavým prianím môžete vyjadriť úctu a vďaku mužovi, ktorý má vo vašom živote jedinečné miesto. Ak stále premýšľate, aký darček na Deň otcov zvoliť, máme pre vás niekoľko skvelých tipov. Prezradíme vám, čím potešiť otca, ktorý všetko má, ale aj toho, ktorý žije športom.

  • Kedy je Deň otcov a ako vznikol?

Sviatok všetkých otcov, oteckov, tatov a ockov na Slovensku každoročne oslavujeme tretiu júnovú nedeľu. Tento sviatok, ako aj mnoho ďalších, k nám dorazil spoza veľkej mláky. Za všetkým stála aktivistka Sonora Smart Dodd, ktorú spoločne s ďalšími súrodencami vychoval ovdovený otec.

Vedeli ste, že...
... v niektorých krajinách na tento deň pripadá štátny sviatok?

Bývalého vojaka, ktorý dokázal sám vychovať 6 detí, si mladá žena vážila natoľko, že sa rozhodla pre nečakaný krok. Vyzvala spoločnosť, aby okrem Dňa matiek začala oslavovať aj Deň otcov. Sonora sa totiž domnievala, že výnimočných otcov, hrdinov, ktorí si zaslúžia obdiv, je mnoho. V roku 1910, v deň otcových narodenín, tak Sonora prvý raz oslávila Deň otcov. Spočiatku tento sviatok oslavoval len úzky okruh ľudí, postupne sa však pridávali ďalší a ďalší.

  • Darček ku Dňu otcov vyberajte srdcom

V minulosti bolo zvykom darovať v tento deň otcovi drobný darček, ktorý mal silný význam. Či už to boli vlastnoručne vyrobené drobnosti, alebo papierové priania s milým odkazom, dôležité bolo gesto. A to platí aj dnes.

Neviete, ktorý darček je ten pravý?
Darujte otcovi darčekový poukaz

 Ak chcete svojho otca na Deň otcov skutočne potešiť, darujte mu niečo výnimočné. Niečo, čo budete vyberať srdcom. Medzi obľúbené darčeky pre otcov patria:

  • športová výbava,
  • poukážka na masáž alebo do wellness,
  • spoločná večera,
  • obľúbená čokoláda, víno či káva,
  • šperky,
  • kniha
  • či permanentka do fitness centra.

Pri výbere sa riaďte tým, čo má váš ocko rád. Dáte mu tým najavo, že ho počúvate a záleží vám na jeho záujmoch. Ak je zanietený športovec, dajte mu darček, ktorý využije pri športe. Milovníka kníh zaiste poteší kniha od obľúbeného autora a gentlemana, ktorý si potrpí na štýl, nesklamete kvalitným strieborným šperkom. Retiazka s iniciálami či symbolom, ktorý vás spája, vášho otca poteší aj dojme.

Objavte pestrú ponuku pánskych strieborných šperkov

Tematické šperky